sunnuntai 25. joulukuuta 2011

valkosuklaapannacotta


Todella herkullista pannacottaa eli kermavanukasta jälkiruuaksi. Alkuperäinen ohje löytyi hellapoliisilta http://www.hellapoliisi.fi/jalkiruoat/valkosuklaa-pannacotta.php. Muokkasin ohjeen määriä hieman. Kuorettumisen estämiseksi peitä valmiit pannacotat kelmulla.


7 annosta

- 4 liivatelehteä
- 130 grammaa valkosuklaata
- 3 desilitraa kevytmaitoa
- 3,3 desilitraa kuohukermaa
- 2,5 ruokalusikkaa hienoa sokeria
- 1 teelusikallinen vaniljasokeria

koristeeksi:
- mustikoita
- vadelmia
-loraukset vaniljamakusiirappia

1. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna olla 10 minuuttia

2. Kuumenna maito ja kerma kattilassa, mutta älä keitä

3. Lisää valkosuklaa kattilaan paloina ja sekoita

4. Ota kattila pois hellalta. Purista liivatelehdet vedestä "kuiviksi" ja lisää kuumaan seokseen yksi kerrallaan kokoajan sekoittaen

5. Mausta sokereilla ja sekoita

6. Kaada pannacotat tarjoiluastioihin

7. Anna jäähtyä hetki ja nosta jäähtyneet pannacotat jääkaappiin ja anna olla yön yli. (peitä kelmulla, ettei vanukkaat maistu jääkaapille seuraavana päivänä)

8. Koristele juuri ennen tarjoilua, esimerkiksi sulatetuilla pakastemustikoilla ja vadelmilla. Valuta vaniljamakusiirappia hieman marjojen päälle.

9. Nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti